Пребарување
test
Македонски
Сите категории
  Menu Close

  Lazar

  Види како Табела Листа
  Подреди по
  Слика на Вино Lazar 0.75л Chardonnay Special Edition

  Вино Lazar 0.75л Chardonnay Special Edition

  Линијата на вина Special Edition се состои од типови на вина од различни сорти. Секое вино е произведено за да го претставува специфичниот тероар на лозовите насади на Тиквшекиот вински регион. Вината се овошно ориентирани, со средна до висока кислеост и средно тело. Тие ја претставуваат и премиум технологијата на винопроизводство, уникатниот тероар и модерната комбинација на стилови на вино.
  ден 505,00
  Слика на Вино Lazar 0.75л Erigon Cuvée

  Вино Lazar 0.75л Erigon Cuvée

  Еригон го претставува најдоброто од винаријата и Тиквешката винска област. Совршено претставување на автохтоната сорта Кратошија и интернационалните сорти на грозје. Вината се овошно ориентирани, пропратени со секундарни ароми, дискретна минералност, силнa обоеност, мека киселост, мазни се со елегантни танини, со полно тело и супериорен финиш кој подолго се чувствува. Совршени вина од сончев регион, кои го претставуваат најдоброто од миксот на медитеранска и континентална клима, ридестиот пејсаж и песочно-глинести почви.
  ден 515,00
  Слика на Вино Lazar 0.75л Grand Cuvée Allure

  Вино Lazar 0.75л Grand Cuvée Allure

  Овие вина се произведени од специјално селектирани лозја од селото Курија во Тиквешката винска област, на една милја од винаријата. Овие атрактивни вина имаат повеќе структура на примарни и секундарни ароми, доза на минералност, средна киселост, полно тело, добро интегриран алкохол. Алкохол: 14%
  ден 739,00
  Слика на Пенливо вино Lazar 0.75л Frizante Brut Pearl

  Пенливо вино Lazar 0.75л Frizante Brut Pearl

  Суво пенливо вино направено по Шармат технологија со светло жолта боја и зелени рефлексии. Ова вино Ве води во светот на меурчињата и притоа го возбудува Вашето непце. Аромите на зелено јаболко, зрели цитруси и круша со озвежителна киселост и лесно тело Ви буди апетит и Ви нуди чувство на префинетост. Се препорачува да се служи добро изладено на температура од 4-6°С. Ви го препорачуваме да уживате во друштво како озвежителен пијалак или во комбинација со лесна пржена храна и пржена речна риба. Алкохол: 12%
  ден 555,00
  Слика на Вино Lazar 0.75л Graševina

  Вино Lazar 0.75л Graševina

  Линијата на вина Special Edition се состои од типови на вина од различни сорти. Секое вино е произведено за да го претставува специфичниот тероар на лозовите насади на Тиквшекиот вински регион. Вината се овошно ориентирани, со средна до висока кислеост и средно тело. Тие ја претставуваат и премиум технологијата на винопроизводство, уникатниот тероар и модерната комбинација на стилови на вино. Алкохол: 13%
  ден 503,00
  Слика на Вино Lazar 0.75л Pinot Noir Barrique Allure

  Вино Lazar 0.75л Pinot Noir Barrique Allure

  Овие вина се произведени од специјално селектирани лозја од селото Курија во Тиквешката винска област, на една милја од винаријата. Овие атрактивни вина имаат повеќе структура на примарни и секундарни ароми, доза на минералност, средна киселост, полно тело, добро интегриран алкохол. Алкохол: 13.5%
  ден 889,00
  Слика на Вино Lazar 0.75л Kratoshija Erigon

  Вино Lazar 0.75л Kratoshija Erigon

  Еригон го претставува најдоброто од винаријата и Тиквешката винска област. Совршено претставување на автохтоната сорта Кратошија и интернационалните сорти на грозје. Вината се овошно ориентирани, пропратени со секундарни ароми, дискретна минералност, силнa обоеност, мека киселост, мазни се со елегантни танини, со полно тело и супериорен финиш кој подолго се чувствува. Совршени вина од сончев регион, кои го претставуваат најдоброто од миксот на медитеранска и континентална клима, ридестиот пејсаж и песочно-глинести почви. Алкохол: 15%
  ден 524,00
  Слика на Вино Lazar 0.75л Merlot Erigon

  Вино Lazar 0.75л Merlot Erigon

  Еригон го претставува најдоброто од винаријата и Тиквешката винска област. Совршено претставување на автохтоната сорта Кратошија и интернационалните сорти на грозје. Вината се овошно ориентирани, пропратени со секундарни ароми, дискретна минералност, силнa обоеност, мека киселост, мазни се со елегантни танини, со полно тело и супериорен финиш кој подолго се чувствува. Совршени вина од сончев регион, кои го претставуваат најдоброто од миксот на медитеранска и континентална клима, ридестиот пејсаж и песочно-глинести почви. Алкохол:15%
  ден 595,00
  Слика на Вино Lazar 0.75л Pinot Noir Special Edition

  Вино Lazar 0.75л Pinot Noir Special Edition

  Линијата на вина Special Edition се состои од типови на вина од различни сорти. Секое вино е произведено за да го претставува специфичниот тероар на лозовите насади на Тиквшекиот вински регион. Вината се овошно ориентирани, со средна до висока кислеост и средно тело. Тие ја претставуваат и премиум технологијата на винопроизводство, уникатниот тероар и модерната комбинација на стилови на вино. Алкохол: 13.5%
  ден 889,00